Jdi na obsah Jdi na menu
 


Podmínky vzdělávání

 

Třídy v MŠ  jsou vybaveny hračkami, didaktickými pomůckami, stavebnicemi, materiálem pro výtvarné a manipulační činnosti, tělovýchovným náčiním. Knihy jsou volně přístupné dětem v otevřených policích, kontejnerech. Některé hrací kouty jsou stálé, některé vytváříme s dětmi podle jejich přání a potřeb (sport. náčiní).

Při přijímání dětí  nabízíme rodičům společná prožitková odpoledne se svými dětmi od 15:00 až 16:00 hodin při hrách, aby poznali prostředí školy. Při započetí docházky dítěte do MŠ čas příchodu a odchodu individuálně uskutečňujeme podle domluvy s rodiči, s ohledem na osobnost dítěte.

V průběhu dne se snažíme, aby měli děti dostatek času na veškeré činnosti. Dětem nabízíme různorodé činnosti nebo aktivity pro dobrý start do školy. Pohyb a pobyt venku je důležitou součástí nabízených činností dětem. Denně zařazujeme cvičení, motivace a podle povětrnostních podmínek pobyt dětí venku, nejen v dopoledních hodinách.

Vedeme děti k dodržování  hygienických pravidel. V průběhu dne mají děti přístup k tekutinám, zpravidla mají výběr ze dvou druhů. Při sestavování jídelníčku se snažíme o pestrost a vyváženost.