Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

Charakteristika školy

MŠ v Kynšperku nad Ohří byla zřízena při zdejší škole a otevřena  již 29.4.1929. V letech 1934-1935 se MŠ přestěhovala do budovy č.84 v dnešní Dlouhé ulici. Po válce bylo otevřeno 1 oddělení  a v roce 1947 dvě oddělení ve škole národní. Po roce 1948 se škola přestěhovala do dnešní budovy ve Školní ulici. Po různých úpravách, opravách a rozsáhlejší rekonstrukci  v roce 1982, dostala  MŠ svou dnešní podobu.

 

Budova ve Školní ulici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Budova MŠ ve Školní ulici, byla k 30. 6. 2017 trvale uzavřena kvůli špatnému stavu budovy. V provozu zůstává pouze budova MŠ v Zahradní ulici.

  

Od 1. 1. 2018 změna názvu mateřské školy na :

Mateřská škola Kynšperk, Zahradní 385, příspěvková organizace

 

bud-m.jpg

 

MŠ v Zahradní ulici byla postavena jako trojtřídní mateřská škola ETI Tisová v roce 1962.
V přízemí je třída, šatny, přípravna jídel, sborovna, ředitelna, sociální zařízení pro zaměstnance. V prvním poschodí jsou 2 třídy a přípravna jídel.V suterénu budovy je kuchyň a technické zázemí školy, archiv, kancelář účetní.
Součástí všech tříd je herna, prostor k odpočívání, kabinet na pomůcky, sociální zařízení pro děti. Na zahradě jsou vzrostlé stromy, které v letním období poskytují dětem přirozený stín. Budova MŠ se nachází se v okrajové části našeho městečka nedaleko sportovní haly a sport. areálu, lesa a polí.
Škola spolupracuje se zřizovatelem, kterým je město Kynšperk nad Ohří, dále se ZŠ, MKS, dětskou lékařkou, hasiči, ZUŠ, logopedkou, pedagog. psychologickou poradnou v Sokolově a dalšími školskými institucemi.

Provoz MŠ je od 6:00 do 16:00 hodin.

 

V MŠ Zahradní jsou tři třídy. Třída Srdíček, Berušek a Pastelek.


Ve třídě SRDÍČEK  - jsou nejmladší děti,

ve třídě BERUŠEK - jsou děti 3 - 5 let 

ve třídě PASTELEK -  jsou předškoláci ve věku 5 - 7 let.